זיפרקסה וסרוקסאט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/01/2007 | 18:34 | מאת: סכיזו

התחלתי ליטול כדור אחד ביום של זיפרקסה 20 מ"ג ,שאלתי היא האם היא בטוחה לשימוש לטווח ארוך ? והאם יכולות בעתיד להופיע כל מיני תופעות או מחלות נוירולוגיות כמו טראדיב דיסקנזיה ? שאלה שניה האם אפשר לשלב זיפרקסיה במינון 10 מ"ג עם סרוקסאט 20 מ"ג?

13/01/2007 | 19:50 | מאת:

שלום, הזיפרקסה היא כדור של 10 מג'. מקובל לטפל עם זיפרקסה ונוגדי דיכאון כמו הסרוקסט, למרות שהשילוב שנבדק הוא זיפרקסה ופרוזק דווקא. ישנן תופעות לוואי של זיפרקסה לטווח הארוך. נדיר אבל קיים טרדיב דיסקינזיה, בנוסף שכיח יותר הוא עליה במשקל עם מה שנקרא סינדרום מטבולי. הכולל סוכרת, עליה בשומנים בדם וכולסטרול שבוע טוב דר' גיורא הידש