שאלה לי לד"ר- הבהרה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/01/2007 | 22:01 | מאת: עומרי

קראתי פה בפורום הודעה שכתבת שקשורה לסוג של דכאון אחרי פסיכוזה, המלצת לעסוק בעשייה רבה על מנת להשיב את היכולות בחזרה... האם כוונתך הייתה לכל סוגי הפסיכוזות, כלומר גם פסיכוזה שלא מקורה במחלת נפש או הדרדרות קוגניטיבית בתהליך פסיכוטי? האם בכל פסיכוזה טמונה בחובה לאחריה איבוד החיוניות? תודה

11/01/2007 | 00:46 | מאת:

לעומרי פעמים רבות פסיכוזה קשורה לאינטנסיביות רבה, מתח וחרדות, לכן אחרי הפסיכוזה יש מעין "התרוקנות" וחוסר אנרגיות הדומה לדיכאון. אבל כמובן שאין זה תמיד. אין מדובר כאן על פגיעה קוגניטיבית כחלק מפסיכוזה, אלא המצב אחרי. כל טוב דר' גיורא הידש

11/01/2007 | 07:55 | מאת: אייל

האם יש מצב לא לצאת ממצב ההתרוקנות הזו שהזכרת? אני ללא אנרגיות וחשק לעשות דברים. נסיתי כדורים אנטי דיכאוניים אך ללא הועיל, אז הפסקתי. אם אני לא מתמיד לעשות דברים ורק יושב בבית, האם אני מחזק את אותו המצב שלאחר הפסיכוזה?על מנת שאנסה לעשות דברים שיקדמו אותי, אני צריך לעבור לעיר אחרת כרגע ואני ללא כוחות בכלל, הייתי רוצה לדעת כאשר אעשה מאמצים לצאת ממצב זה, שאחזור לעצמי ולכל כוחותיי עם תחושת חיות ומלאות? (לא אובחנתי כבעל מחלת נפש) תודה