דיכאון חורף

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/01/2007 | 17:43 | מאת: נגה

שלום, קוראים לי נגה ואני בת 15 ,תלמידה, התבקשתי לעשות עבודה על השפעותיה של השמש על מצבי ברוח וגיליתי שישנו דיכאון שנקרא דיכאון חורף שמופיע גם בגלל חוסר שמש. אשמח אם תוכל לשלוח לי מידע על התופעה הזו וכיצד אוכל לערוך עליה מחקר (סקר) , כלומר באיזה שאלות כדי לי להתמקד כדי לדעת אם על האנשים שאני שואלת משפיעה השמש. תודה מראש נגה

10/01/2007 | 23:57 | מאת:

לנגה יש הרבה מאוד חומר ברשת על דיכאון חורף ועל הטיפול בו, כך שצריך רק להקליד את מילות החיפוש. באופן כללי צריך להיות לאדם דיכאון, כלומר להתמקד בשאלות הקשורות לדיכאון. אם מצאת אדם שהיו לו מספר התקפים של דיכאון צריך לבדוק האם הדיכאון הופיע בדרך כלל בחורף או שאין קשר עם עונות השנה. בגלל שארצנו מבורכת בשמש יש מעט מקרים של דיכאון חורף. כל טוב דר' גיורא הידש