נורואפינפרין וסרוטונין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/01/2007 | 21:59 | מאת: ישי

האם תרופה שמעכבת את הספיגה החוזרת (reuptake) של הנורואפינפרין והסרוטונין מהסינפסה לתוך תא העצב יעילה לחרדה חברתית (פחד מפני בעלי סמכות)? האם אנשים אסטריבים בעלי בטחון עצמי הם גם בעלי יותר סרוטונין במח? אפשר להפוך פחדן וביישן לעמיד ואסרטיבי ע"י הגברת סרוטונין?

10/01/2007 | 01:11 | מאת:

לישי האפקסור יעילה בתחום הזה. בהחלט התרופות עשויות לעזור במידה רבה ולשנות דפוסי התנהגות, אבל יחד עם התרופות חשוב להיות בטיפול פסיכולוגי כדי לקבל שיפור מלא. כמובן שאין עבודות אשר בודקות סרוטונין במוח אצל אנשים (זה כמעט בלתי אפשרי ללא שיטות חודרניות). כל טוב דר' גיורא הידש