שאלה חשובה...
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
שלום ד"ר גיורא הידש.... אני נערה בת 18, המון שנים כבר מטופלת תרופתית, עם עבר של אשפוז במחלקה פסיכיאטרית, דיכאון ועוד... השאלה שלי היא כזו: כבר שנים, אני סובלת מאכילה כפייתית. מכורה לאוכל. פשוטו כמשמעו. באשפוז, כמובן שעשו לי דיאטה רצינית, הורדתי 20 ק"ג, היום אני כמעט שנתיים אחרי השחרור, עליתי כבר שלושים.... יש לי פסיכיאטר, והוא רוצה לתת לי עכשיו תרופה חדשה, להורדה במשקל - טופאמאקס. האם תוכל להגיד לי קצת איך התרופה פועלת? האם ידוע לך שמשתמשים בה לשם הורדת משקל במקרים של אכילה כפייתית? תודה רבה רבה.
היי לא ידוע לי, אבל יש דברים חדשים, על יעילות של טופמקס להורדה במשקל. במקור טופמקס היא תרופה נגד אפילפסיה כמו דפלפט וטגרטול ונמצא שהן מועילות לייצוב מצב הרוח אצל מאניה דפרסיה (בי פולר). בדרך כלל מוסיפים את הטופהמקס לאחת התרופות שציינתי ולא נותנים אותה כתרופה יחידה. זה השמוש המוכר והחדש של טופמקס בפסיכיאטרייה. אם יש השפעה על המשקל, או בכלל האם יש תרופה שעוזרת בדיאטה אשמח אם תעדכני אותנו... תודה דר' גיורא הידש
אז ככה, המעט שאני הבנתי, זה שהתרופה מורידה במשקל, לפי דבריו של השרינק החביב שלי, 10 - 15 % מהמשקל. הוא אמר, שזה ה"שוס" האחרון בתרופה להורדת המשקל, אמממ.... ושהתחילו להשתמש בה בשביל אכילה כפייתית... הוא מתמחה בהפרעות אכילה, אולי בגלל זה הוא בקיא בזה? בכל אופן, אני מטופלת בסרוקסט וטרזודון, ואני סתם בחורה עם נטיות דיכאוניות ושטויות שכאלה, שום דבר אחר, אולי רק קוי אשיות גבוליים אבל זה לא נחשב :-) אממ... מה שכן, בכלל לא מצא חן בעיניי לקרוא על התרופה הזו, היא נראית לי יותר מזיקה ממועילה.. טוף, אם אני אדע פרטים, אני איידע, מבטיחה. THANKS אני.