e.c.t

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/08/2005 | 11:49 | מאת: נילי

לגיורא הידש שלום, לאחר שניסו עליה את כל התרופות הקיימות התברר שהתרופות לא עוזרות, ולכן הוחלט על e.c.t . היא עברה 18 טיפולים וניתנת לה תרופה בשם "זיפרקסה" כדור אחד ביום של 10 מ"ג. אולם הכדור תומך חלקית ולא עוזר לחילוטין. כל פעם שאנו עושים הפסקה של יותר משבוע מטיפול אחרון שוב חוזרים סימני המחלה. היא בת 51 והשאלה היא האם היא תאלץ לעשות חשמל כל שבוע-שבועיים במשך שנים כי כדורים לו עוזרים לה? דרך אגב היא נכנסה לדיכאון הזה בקבות גילוי של מיילופיברוזיס(גידול בטחול ובכבד). יש לציין שלפני זה היא בריאה לחילוטין!!! ועבדה מהבוקר עד הערב. דבר נוסף, אם ניתן לעשות חשמל במשך שנים האם זה לא יגרום לנזק מסוים, לדו' גידול במוח? המון המון תודה לך, נילי

15/08/2005 | 23:28 | מאת:

לנילי הנזק האפשרי היחיד לטווח הארוך הם הפרעות בזיכרון, וכמובן הסיכון שבהרדמה, גידולי מוח לא קורים. בכל אופן הזיפרקסה היא תרופה טובה אבל אינה תרופה נוגדת דיכאון. הייתי בודק האם כדאי להוסיף תרופה נוגדת דיכאון? יחד עם זאת עתיד של נזעי חשמל כל שבועיים שלושה לא כל כך מומלץ...., במקרים מורכבים אני ממליץ בדרך כלל לפנות לאחד הפסיכיאטרים המובילים בארץ ולשקול יחד אתו את הטיפוליים האפשריים, אולי משם תבוא העזרה? כל טוב דר' גיורא הידש

16/08/2005 | 19:04 | מאת: נילי

לגיורא שלןם, המון תודה לך אני מבקשת להביא אותה אליך. באיזה טלפון ניתן לקבוע תור? מה התשלום? האם כרטיס של כללית מושלם נכלל? תודה ויום טוב