סטלזין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/03/2005 | 18:55 | מאת: נחום

אשתי בת 47 סובלת מדמיונות מאז גיל העשרה. בעיה זו נפתרת כמעט לחלוטין ע"י נטילת כדור מסוג סטלזין במינון של 10 מ"ג אותו היא נוטלת עשרות שנים. במידה ולא לקחה בטעות כדור, בד"כ חשה לא טוב. הבעיה שהכדור שהיא נוטלת לפני השינה לא מאפשר לה להתעורר בבוקר. בבוקר היא מטושטשת מהשפעתו באופן משמעותי. הכדור קיים עשרות שנים בשוק. האם יש תרופה חליפית /חדשה או פתרון אחר לבעיה זו? תודה מראש.

28/03/2005 | 00:43 | מאת:

לנחום, מדובר בתרופה מהדור הישן, קלופיקסול היא התרופה הדומה לה ביותר מדור זה. עם זאת כיום יש דור חדש לגמרי של תרופות עם פחות תופעות לוואי ומומלץ לעבור לדור החדש לתרופות כמו רספרידל, זיפרקסה או סרוקוול. כל זאת כמובן בתיאום עם הרופא המטפל. כל טוב דר' גיורא הידש