בעיות שינה...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/11/2002 | 07:47 | מאת: קשה-לי

ד"ר שלום, אני פונה אליך לאחר מספר התכתבויות בנושא הנדון. ברשותך אני מזכירה לך את בעייתי שהנה בעיית נדודי שינה למעלה משנה. במהלך השנה לקחתי כדורי בנודרמין, כאשר בשלושה חודשים האחרונים אני לוקחת כל לילה 1/2 כדור בנדורמין, שבד"כ עוזר לי לישון. הייתי גם בטיפול לא אינטנסיבי אצל פסכיאטר שמתמחה בבעיות שינה, והוא המליץ לי לקחת סרוקסט . מסיבות בלתי ברורות, רופא המשפחה נתן לי במקום סרוקסט , פלוטין , שאח"כ הופיעו לי גם בעית ציפצופים באוזנים. (שהם הגיעו גם בעקבות בעיות אחרות באוזנים). בעצתך, פנייתי למעבדת שינה(בבי"ח תל-השומר) והם הבחינו כי הבעיה של השינה הנה פסיכולוגית, ולא הייתה להן פתרון לגבי שיחות עם פסיכולוג (כי אין להם במקום) תוך שילוב בלקיחת תרופות מסוג נוקטורנו . (לאחר שתי לי לות הפסקה מבונדורמין) הלילה לקחתי את הנוקטורנו , (לאחר הפסקה של לילה אחת מבונדורמין) ולאכזבתי , התעוררתי בשעה 0200 (לאחר 4 שעות), מרוב ייאוש לקחתי עוד 1/2 בנודרמין. וגם זה לא עזר, שורה תחתונה כל הלילה לא ישנתי (זה כבר לא חדש, אני כבר שלושה ל ילות רצופים , קמה בערך בשעה 300). תכלס השאלות שלי הן: א) למה הנוקטורנו לא עזר לי, (וגם הבונדורמין) ב) האם שאקח את הסרוקסט , אני יכולה לשלב אותו עם כדור שינה (ואיזה ?) ג) אני מבקשת המלצה על פסיכאטריים שעובדים בשילוב עם פסיכלוגים על מנת שאני אטפל בבעיה שלי, כי אני מרגישה כבר אובדת עצות, יש בי מחשבות לגשת לאחד מבתי החולים של הנפש, ולתאשפז. אם יש אחד מן הקוראים, שיכול להמליץ לי על פסיכולוג /פסיכאטר אשר עוזר/עזר לו בבעיות שינה, אנא רשמו לי דרך המייל. (באיזור תל-אביב) תודה מראש, ומצטערת על ההודעה הארוכה קשה-לי

13/11/2002 | 00:47 | מאת:

היי אני שמח שבדיקת השינה מאחוריך, איני יודע אם זה טוב או רע אבל כעת לפחות את יודעת היכן את עומדת, אין בעיה/מחלה גופנית הקשורה להפרעה בשינה ומדובר במכלול של הקשיים הפסיכולוגיים. אם אני זוכר נכון אז קיימת גם בעיה של כבדות שמיעה? הנקודה העקרית היא שאת נמצאת בתחילת הדרך של טיפולים נפשיים, גם תרופתיים וגם פסיכולוגיים. את אומרת שניסית פלוטין שהחמיר את המצב ופסיכיאטר המליץ על סרוקסט שעדיין לא ניסית, המלצתו מאוד נראית לי ולכן בהחלט מומלץ ללכת עם המלצת הרופא הפסיכיאטר. הסרוקסט, הבונדורמין או הנוקטורנו בהחלט פועלים היטב ביחד. עדיין מוקדם מדי לדעת את השפעת הנוקטורנו, אין כל אסון בכך שהוספת את חצי הבונדורמין בלילה. תנסי עוד מספר לילות עם הנוקטורנו. אני חושב שעדיף לפנות למרפאה היכן שיש צוות רב מקצועי של פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים וכדומה. אם את גרה באזור של מרפאת רמת חן, אז כדאי לפנות אליה. מידיעתי זו מרפאה מצויינת וגדולה. במסגרת הציבורית תצטרכי לבחור את המרפאה הקרובה לאיזור מגוריך. בכל מקרה, את עדיין ממש בתחילת הדרך של הטיפולים הנפשיים, תחכי בסבלנות, יש פתרון לבעית השינה ותמצאי אותה. אני מקווה ומאחל שתמצאי במוקדם ככול הניתן. שיהיה רק טוב, דר' גיורא הידש

13/11/2002 | 07:08 | מאת: קשה-לי

ד"ר שלום, ראשית תודה על התשובה הענינית (כמו תמיד). עדיין נותרו לי שאלות לא פתורות, מה הבדל בין נוקטורנו לבין בנדורמין ? אם אני אתחיל לקחת סרוקסט, עד מתי אני אצטרך לקחת את הבונדורמין ? האם ניתן לשלב את הנוקטורנו עם הבונדורמין ? אם כן, באיזה מינונים ? תודה על הפנייה למרפאה ציבורית, אני אברר פרטים בטלפון באיזה תדירות ניתן להפגש עם אנשי מקצוע. (בצד שני, מצאתי טלפון של פסיכולוג שעובד עם מרפאת שינה של הטכניון-בסניף ת"א) אז כעת אני מתלבטת היכן להתחיל את הטיפול. חשוב לי שהוא יהיה אינטנסיבי ומעמיק. (כי אני חוששת שברפואה הציבורית יתנו לי רק כמה דקות עם אנשי המקצוע...) להתראות קשה-לי

13/11/2002 | 12:55 | מאת: נילי

שלום כדורי השינה הם ממכרים וזה פיתרון גרוע מאוד להיתלות בהם שכן לאחר זמן קצר ממילא הם כבר לא יושיעו ויהיה צורך להפסיקם לישון טוב אפשר כשרגועים, לכן צריך לקחת כדור שמרגיע את המתח ולאוו דווקא כדור שינה לצערי גם סרוקסט לא יעשה זאת בפנייה לפסיכיאטר אני ממליצה לך לבקש אפקסור כי רק הכדור הזה יאפשר לך לישון ולא יהיה צורך בכדורים נוספים, כל פיתרון אחר הוא גרוע אם דווקא כדורי שינה אז ממליצה על הלסיון, שבארץ לא אוהבים לתת אותו. אך ללא ספק שהוא הטוב ביותר. נילי.