המח שלנו....

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/04/2004 | 12:18 | מאת: יעל

מאוד רוצה לדעת מה החסר\ עודף במח במצבי adhd ובמצבי חרדה האם אלו חומרים שונים"דופמין\נוראדרנלין מה משפיע על מי והאם נכון לאמר כפי שאנשים שסובלים מחוסר אינסולין =סכרתיים כך גם חוסר בנוראדרנליו או דופמין פשוט מולד ויש לתת את זה כימיקלית ללא פשרות יש חסר ולהשלים איתו אולי זו הדרך להתמודדות קבלה והשלמה ולא שרצתי קודם לטיפולים כימיים אני בטיפולים נפסיכולוגים כבר שנים יש להם את מק ומם בל נזלזל בהם אך....הם יכולים ל"נצח" חוסרים או עודפים כימים במח?

לקריאה נוספת והעמקה
06/04/2004 | 13:00 | מאת:

ליעל שלום, המוח שלנו הרבה יותר מסובך....אין לי את כל התשובות אבל אנסה להוסיף מספר שאלות שאולי יבהירו קצת את הנושא. בגדול אנו מדברים על הקשר בין גוף ונפש, בין המוח ובין הנפש. הקשר הוא דו-סטרי, כל תרופה או חומר יכולה להשפיע על הנפש והנפש משפיע על המוח. כך כל חומר כולל חומרים טבעיים-קפה, ניקוטין, אלכוהול, ופרוזק משפיעים על הרגשות והתחושות הנפשיות. כל מחשבה וכל זיכרון מתורגמים למולקולות ותהליכים חשמליים במוח, כך שאם אני חושב להרים את היד, מיד מתחילה סידרה של תהליכים כימיים בתאי העצב ובשרירים שבסופה העין רואה שהיד מורמת וגם ישנה תחושה שהיד מורמת.... בכל מצב של דיכאון וחרדה יש חוסר של חומרים במוח, הנקודה היא שלא במוח באופן כללי אלא במקומות מאוד מדוייקים באזורים מסויימים במוח. הסיפור של הפרוזק הוא החידוש ופריצת הדרך בפסיכיאטריה המודרנית. חשבו שאנשים שמתאבדים כנראה בדיכאון ומצאו אצלם רמה נמוכה של סרוטונין באזורי המוח שחשבו שהם קשורים לדיכאון. מכאן ביקשו מהמדענים למצוא תרופה שתעלה את רמת הסרוטונין במוח וכך למרבה הפלא מצאו תרופה שפעילה נגד דיכאון. זו הפעם הראשונה בפסיכיאטריה שיצאו מהתיאוריה ופתחו תרופה לפי הזמנה והתרופה פעלה. אין ספק שזהו חידוש עצום ומאז יש גל שלם של תרופות אשר מוזמנות לפי הפעילות שלהן והן אכן עובדות על הרגשות והחלק הנפשי. לכן לשאלתך, הוכח פעמים רבות שתרופות עשויות להשפיע על הנפש ולשנות את הרגשות, האם הגענו למצב של הנדסה רגשית? האם נוכל לבקש תרופה שתשפר תכונות מסויימות בי שאני לא מרוצה מהן? חג שמח דר' גיורא הידש

07/04/2004 | 00:36 | מאת: מחפש את התרופה

אנא אנא מיצאו במהרה תרופה יעודית יעילה לPTSD. אנשי הרפואה והמדע אנא עשו הכל על מנת למצוא פתרון לצרה הזאת.

06/04/2004 | 15:49 | מאת: משה

ישנן מספר הפרעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות אשר קשורות לרמות לא מאוזנות (חוסר או עודף) של דופמין במוח: הפרעות פסיכוטיות (כמו סכיזופרניה), הפרעות תנועה (כמו פרקינסון או טוראט) וגם הפרעות קשב והיפראקטיביות (ADHD). גם ניקוטין עובד על הדופמין וזה אולי מסביר את השיעור הגבוה (מאד) של המעשנים בקרב סכיזופרנים אשר נרגעים באמצעות עישון. בדיכאון מדובר בעיקר על סרוטונין ונוראדרנלין. בהפרעות חרדה והפרעות שינה מדובר על GABA ולכן משתמשים בתרופות שמשפיעות על הבנזודיאזפין. גם לכירורגיה של המוח יש מה לתרום בנושא זה. הנושא עדיין לא מספיק מפותח אך בהחלט יש ניסיונות בכיוון.