חרדה כללית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/06/2003 | 11:28 | מאת: עמי

שלום ד"ר גיורא ולכולם, סבלתי בעבר מחרדה כללית GAD ומעי רגיז (אין לי מושג איזה מחלה מהם גרמה לשניה) שהיתה מלווה במחשבות אובבססיביות שצריך לכנס לשרותים כל פעם לפני שיוצאים מהבית או אחרי כל ארוחה. כאילו לחכות לשלשול שיתקוף ואכן היה תוקף. בכל אופן, טופלתי באפקסור למשך 5 חודשים ולמרות שהיה קשה להתרגל אליו בהתחלה, האפקסור עזר לי מאוד והחזיר לי חיים נורמלים. את האפקסור הפסקתי (גם זה לא היה קל אבל הצלחתי). הכל היה בסדר גם אחרי הפסקת הטיפול. עברו יותר מששה חודשים מאז ולאחרונה אני שוב פעם חווה התקפי חרדה במשך היום אומנם לא קשים אבל מפריעים לי לתפקד ולהיות שמח. האם חרדה כללית זה משהו שילווה אותי כל החיים? האם אני חייב לקחת אפקסור שוב בכדי להתמודד עם הבעיה? אני לא רוצה שום טיפול תרופתי, הרי הוא לרוב יגרום נזק לגוף בסופו של דבר. שאלה מהצד, האם נירבקסל ממכר או בעל תופעות לוואי מסוכנות? גסטרואנטלולוג המליץ לי לקחת אותו לתקופה ממושכת. אני מודה לך מאוד על התיחסותך ועל תרומתך לאנשים כמוני שפתאום חייהם התהפכו.

לקריאה נוספת והעמקה
12/06/2003 | 17:04 | מאת:

לעמי שלום, הנירווקסל ממכרת מעט למרות שלטווח ארוך זו תרופה בטוחה ויש עמה הרבה ניסיון והיא אינה גורמת לנזק לגוף . אני שמח שהאפקסור פתר את כל הבעיות עם זאת יש לי שתי הערות. בדרך כלל הטיפול בנוגדי דיכאון ארוך יותר לפחות בסביבות שנה ואתה נטלת פחות זמן, ושנית כדאי לחשוב על שילוב של תרופות ושיחות-פסיכותרפיה. בדרך כלל החרדה חולפת עם הטיפול וכפי שקרה לך הרגשת בטוב. הבעיה היא שלעתים אחרי פרק זמן ולפעמים שנים רבות החרדות עלולות לחזור.... אבל אנחנו לא נביאים. לכן מומלץ על הפסיכותרפיה. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש

06/12/2003 | 14:15 | מאת: סיגל

לד"ר הידש אשמח לקבל את תגובתך לשאלותיי, באותו נושא, אני מטופלת בהפרעת חרדה כללית ( GAD) גם כן, ומקבלת פאקסאט או סארוקסט מזה שנה וחצי. יש לומר שכל התופעות שעמי ציין היו לי ועקב השימוש בתרופות הללו הן אינן עוד. אך לצערי אני מזיעה בלילה באופן מוגבר ומתעוררת מהזעה בכל הגוף . מספר שאלות: האם הזעת היתר היא תופעת לוואי מוכרת משימוש בתרופה זו ? האם מינון שונה מ- 2 כדורים של 20 מ"ג יכול להוות פתרון? האם יש תרופות חלופיות שהיית ממליץ לי לבדוק אצל רופא לעבור לשימוש בהן? האם הפאקסאט ממכרת ?

13/06/2003 | 00:20 | מאת: נילי

כמה הערות נירבקסל- חשוב לדעת- מרדים! לכן עדיף לקחת בלילה. לכן לדעתי עדיף לך מודאל. היא מכילה מרכיב של סרביום, שזה למעשה וואליום, לכן יש סכנת התמכרות לדעתי. מעבר לכך לא הייתי מייעצת לך לשלב נירבקסל עם תרופה נוגדת דכאון, היה לי נסיון מאוד רע עם זה.