מחלות באינטרנט? (בן 34)

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

28/12/2010 | 17:20 | מאת: DAN

שלום, הנה הבעיה שלי: אני סובל מחרדות ופחדים כמעט מכל דבר - ולצערי לאחרונה יותר ויותר מחשש ממיני מחלות קשות וצרות בריאותיות אחרות לגבי עצמי. העסק עובד ככה: אני מרגיש מיחוש או כאב כלשהו, רץ לבדוק באינטרנט מה זה יכול להיות - ומאותו שלב ואילך בטוח שיש לי מחלה מסוכנת כלשהי - כשתסמינים מחמירים מרגע לרגע, תוך שאני סובל מכאבים ודיכאון במשך תקופה - עד (לפחות עד עכשיו, תודה לאל) שאני מוצא סיבה להרגעה כמו רופא או מישהו שעבר סיפטום דומה - ונרגע עד הפעם הבאה - מה שגם מעביר את המיחושים - בדרך כלל לא יותר מלכמה שבועות עד שמתחיל סיפור חדש. כעת לדוגמא, אני סובל מצריבה משונה בפה, שנמשכת כבר כשבוע - ושוב "משום מה" הלכה והחמירה ככל שדליתי יותר פרטים באינטנרט (ואגב, ברור לי שהבדיקות האלו באינטרנו הן לא טובות עבורי - אך זה כמעט מפתה ברמה מאזוכיסטית, יש לומר) שאלתי היא כזו: האם אדם יכול לשכנע עצמו שהוא חש מיחושים וכאבים שונים, גם אם הדבר אינו בדיוק כך? קשה לי מאוד להדחיק את ההרגשות האלו, כיוון שאני בהחלט מרגיש אותן, אך עם זאת אני גם נמצא במחשבה מתמדת לגביהן - מה שהופך את המצב למעגל לא נגמר. אשמח לייעוץ בנושא. אציין שבעבר עברתי טיפול פסיכולוגי (לא תרופתי) שלא ממש שיפר את המצב, ובנוסף שאני איש משפחה, שמתפקד ביום יום בחיים נורמליים לחלוטין. תודה

שלום דן אתה מתאר תמונה של היפוכנודריאזיס, שמלווה בדרך כלל בעיסוק יתר במחלות ונטית יתר לשייך תסמינים בנאליים למחלה קשה. הדרך הטובה לטפל בבעיה הוא טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי.

29/12/2010 | 16:39 | מאת: DAN

עדיין לא ברורה לי התשובה, ולכן אשמח להתייחסותך: האם אכן קיים מצב בו אדם מרגיש תחושות המפורשות על ידיו ככאב גופני שמקורן אך ורק בסיבות נפשיות? האם ייתכן שתסמינים כמו יובש בחיך (שזה המצב הנוכחי אצלי)נובע מסיבות המצאות "רק בראש" - גם אם אני משוכנע שהתסמינים אכן קיימים? שוב תודה רבה,

19/02/2011 | 17:33 | מאת: גלית

מרגישה בדיוק כמוך. נמצאת באותו סרט. [email protected]

מנהל פורום דיכאון וכאב