דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/08/2010 | 19:23 | מאת: מרים

האם ניתן לאשפז בכפיה חולה בדכאון שרוצה להתאבד- אע"פ שאין לו בעיה בשיפוט המציאות והוא אינו פסיכוטי? האם נוהגים לעיתים 'להלביש' על החולה אבחנות נוספות שאינן מתאימות כדי שתהיה עילה לאשפוז כזה?

באם לא מתקיימים הקריטרונים לטיפול בכפיה שהיינו מצב פסיכוטי, מסוכנות לעצמי או לאחרים וסרוב לטיפול הרי אמצעי זה חסום. חשוב לזכור שדכאון בשיא חומרתו יכול גם להתאפיין במחשבות שווא ואף בהזיות התואמות את תכני החשיבה ואז ניתן בהחלט לטפל בכפיה.

13/08/2010 | 22:21 | מאת: מרים

אדם בעל כוונות קונקרטיות להתאבדות בעצם כן עונה על הקריטריון- של מסוכנות לעצמו- האם במקרה זה תהיה האופציה לאשפוז פתוחה אע"פ שמדובר בחשיבה צלולה והעדר מסוכנות לסביבה? יש משהו לא כ"כ ברור משום שחשיבה של אדם דכאוני היא גם כך שלילית, טוטלית ו'בלתי הגיונית'- ולכך התכוונתי שאפשר לקחת את זה אם מאוד מתעקשים לכיוון של חשיבה פסיכוטית- ולהתיר שלא בצדק הוראת אשפוז.

מנהל פורום דיכאון וכאב