כדאי להשתתף בטיפול בגרייה מגנטית dtms?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

03/10/2016 | 19:53 | מאת: מתלבט מחקר

הציעו לי להשתתף במחקר על גרייה מגנטית, אני מקבל משהו כמו עד כ 50 טיפולים בdtms ומקבל על זה גם פיצוי כספי כלשהו, השאלה היא באופן כללי כדאי להתנסות בגרייה מגנטית בטיפול בדיכאון עמיד או שישירות לעבור לנזעי חשמל?

מחקר מטיבעו חוקר שאלה לא פתורה , כך שיש סיכון כלשהו בכניסה למחקר אם כי יש גם רווחים אפשריים. עליך שנסיין לקבל את ההחלטה.ככלל טיפול בגריה מגנטית מצביעה על יעילות חלקית בדיכאון עמיד אך אינה כרוכה בהרדמה ובמהלך המורכב של ניזעי חשמל. ניזעי חשמל נמצאו כבר כיעילים בדיכאון עמיד

מנהל פורום דיכאון וכאב