הפסקת סימבלטה בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

08/07/2016 | 02:01 | מאת: מרינה

שלום, אני נוטלת סימבלטה מזה כתשעה חודשים במינון 60 מ"ג. בתחילה האינדיקציה הייתה כאב נוירופטי, וכבר תקופה ארוכה אני ממשיכה לקחת בגלל ההשפעה הכללית הטובה שיש לתרופה עלי. כרגע אני בהריון שבוע 16. קיבלתי אישור מהמרכז הטרטוגני להמשיך עם התרופה אך מכיוון שאני חוששת מתסמונת גמילה אצל התינוק כשיוולד, החלטתי להפסיק את התרופה. ממה שקראתי אני קצת מבוהלת מכל התסמינים של הגמילה בהפסקת התרופה. שאלתי היא, האם יש דרך להפסיק את התרופה כך שהסיכוי לתסמיני גמילה יפחת? (לקיחה לסירוגין הורדת מינון...) בתודה רבה מראש, מרינה

ניתן להפסיק בהדרגה דרך מינון של 30 מג.

01/08/2016 | 11:36 | מאת: מרינה

תודה על התשובה קודם כל. הפחתתי את המינון למשך שבועיים ל-30 מ"ג ועכשיו אני נוטלת בשבועיים הקרובים את המינון הזה לסירוגין (יום כן יום לא). למרות זאת, בשלושת הימים האחרונים אני מקיאה, חווה סחרחורות וחולשה משמעותית. כרגע אני לקראת סיום שבוע 18 בהריון. האם התופעות שאני חווה לא יכולות לפגוע בעובר? תודה, מרינה

מנהל פורום דיכאון וכאב