האם זה דיכאון עמיד שלא מגיב לתרופות?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

18/02/2016 | 19:59 | מאת: סרוליק

אהלן ד"ר, רציתי להבין ולברר מה עושים אם לא הגבתי כבר לשלושה טיפולים שונים, האם כבר אפשר להחשיב את זה לדיכאון עמיד שלא מגיב לטפול תרופתי, או שזה מוקדם עדיין?, כמובן שיש עוד עשרות תרופות, אבל מה הטעם לעבור לתרופה אחרת באותה משפחה, האם יש טעם?האם יש טעם לנסות עוד תרופות? חוץ מזה מהו הפתרון לדיכאון עמיד? אם הפסיכיאטריה לא נותנת מענה, מי כבר יתן לי מענה?

שלום סרוליק. על מנת לקבוע האם מדובר בדיכאון עמיד צריך לבחון את המינונים ומשך הטיפול. בכל מקרה לא הייתי ממהר לפסוק כי אין פתרון. לעיתים יש צורך לעבור מספר תכשירים עד מציאת התכשיר המתאים

19/02/2016 | 23:38 | מאת: סרוליק

היי, בהתחלה קיבלתי ציפרלקס אחר כך פבוקסיל אחר כך וולבוטרין, כל תרופה נלקחה מינימום חודש וחצי עם עליה במינון עד מינון המקסמיאלי המותר, ללא שום הטבה, מה אתה חושב על זה ד"ר קודש, האם שווה ולנסות עוד תרופות, הרי זה לא לטובתי, עכשיו אני בטח יעבור לתרופות יותר ישנות וסיכוי לפתח תופעות לוואי, בעיקרון מה הטיפול הבא שהפסיכיאטר אמור לתת לי אחר כל אלו? והאם שווה עדיין לנסות תרופות או שאפשר להסיק שזה דיכאון עמיד, מה שכן אם הפסיכיאטריה לא נותנת מענה במצב כזה, מי כן יתן?אם וכאשר מדובר בדיכאון שלא מגיב לתרופות, מה הטיפול בזה, קנאביס?

ודאי שיש טעם. לפעמים יש צורך בשילובי תרופות על מנת להגיע לתגובה מספקת. ושוב תמיד חשוב לראות האם היה מיצוי של הזמן והמינון של כל תרופה

מנהל פורום דיכאון וכאב