איזו תרופה עדיפה לדיכאון קליני קשה לגבר?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

05/02/2016 | 23:35 | מאת: תום

היי ד"ר קודש, מתוך התרופות האלו לגבר ולא לאישה(חשוב לי להדגיש כי יש סיכוי שחלק מהתרופות גורמות לתופעות לוואי ספציפיות יותר קשות בגבר): איקסל, סימבלטה, ציפרלקס מניסיונך העשיר, איזה טיפול לדעתך בעל יתרון יותר לטיפול בדיכאון וחרדה כללית וחברתית, ויותר חדיש ומודרני ואם צריך שילוב תרופות גם בא בחשבון, עדיפות לטיפול שיש לו פחות סיכוי להשמין ושאפשר לנהוג ושבדרך כלל התופעות לוואי שלו נמוכות למרות שזה תלוי במטופל.. מוכן לספוג הרבה תופעות לוואי אבל שהנהיגה תשאר אצלי ובלי להשמין.. משום מה הפסיכיאטר החליט בסוף לתת לי ציפרלקס למרות שהודעתי שאני מעוניין לא להשמין וכמה שפחות תופעות לוואי, פשוט הזוי שפסיכיאטר שכזה עובד בשירותי הבריאות שלנו, הוא חסר מקצועיות וידע, ועוד שואל אותי אם לרשום שיש לך כידאון, אני שואל אותו או הוא שואל אותי?

שלום תום. אכן שאלה מעניינת. הבחירה של התרוה צריכה לקחת בחשבון את פרופיל תופעות הלוואי. לעיתים דוקא נרצה לנצל חלק מתופעות הלואי, לדוגמא הגברת שינה. בהיבט של תפקוד מיני והשמנה, הרי תרופה כמו וולבוטרין, יכולה להתאים. כלל חשוב הוא שבספות של דבר צריך לשקלל את האפקט נוגד הדיכאון מול מחיר תופעות הלואי

מנהל פורום דיכאון וכאב