שלוב תרופתי.

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

27/09/2015 | 03:41 | מאת: לידי

שלום רב. אני בת 47, נוטלת wellbutrin 300 mg, מזה כמה שנים, עם השפעה מייצבת, ומצב דכאוני וחרדתי משופר. ברקע פיברומיאלגיה, עם תופעות קשות בעבר (ארבע וחצי שנים של חוסר תפקוד כמעט מוחלט.) היום התפקוד סביר באופן יחסי, אך אינו אופטימלי. הומלץ לי להתנסות ב- SAM-e, אך לאחר קריאה על ההרכב והאזהרות הבנתי שעלי להתייעץ עם הרופאה המלווה את הטפול התרופתי אם ישנו סכון בשלוב עם הוולבוטרין. היא לא הכירה את ה-'סאם-אי כשהזכרתי אותו, ולאחר שהצגתי את ההרכב הכימי וההגדרה שלו, אמרה שלא נראה לה שיש בעיה לשלב. עם זאת אני קצת חוששת בשל אי הכרותה הקודמת עם התוסף הנ"ל, וכן מכיוון שאמרה כי וולבוטרין לא קשור להעלאת רמות הדופמין, אך כאשר העמקתי בקריאה הסתבר לי שלא כך הדבר. כעת אני עובדת עצות, ולא רוצה לקחת סכונים. מבקשת חוות דעת נוספת - אנא עצתך. תודה רבה.

יש התווית נגד לשימוש בSAM-e עם תכשירים נוגדי דיגאון מסוג חוסמי האנזים מונואמין אוקסידזה. וולבוטרין אינו עובד במנגנון זה אם כי יש לו השפעה דופמינרגית ברורה, שאינה רלוונטית לשימוש בתוסף המזון

מנהל פורום דיכאון וכאב