התייעצות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

27/01/2015 | 03:18 | מאת: תומר

שלום רב, בן 33, עד היום לא הייתי אצל פסיכאטר. רקע קצר: סובל שנים מדכאון, הייתי אומר ברמה בינונית (לא רואה שחור, אלא רוב הזמן אפור). בנוסף סובל ממתח וראש שעובד כל הזמן במחשבות. כל הנ"ל פוגע מאד בתפקוד. יש לציין שהנ"ל הוא בעיקר כתוצאה מבעיות רפואיות וההשלכות שלהם על החיים ואיך ששינו את חיי. הנני נכה צה"ל. מרגיש שעם הזמן הנפש תפסה עצמאות ובעיה בפני עצמה (כלומר, לא רק כתוצאה מהכאבים אלא מכל ההשלכות על החיים). בעבר לקחתי את התרופות הבאות: ציפרלקס עד 15 מ"ג, סימבלטה 30-60, ציפרמיל 20. כל אחת מהן, נאמר לתקופה של שנה וחצי +-. הבעיה: כל התרופות עזרו למצב רוח ברמה סבירה, אך פגעו בחשק ובעיקר גרמו לשפיכה מעוכבת מאד. בלי תרופות אין בעיה. זוהי תופעת לוואי שאני לא מוכן לחיות איתה (לא יעזור לפרט כאן למה). שאלותיי: האם יהיה לפסיכיאטר מה להציע לי והאם יש עוד אופציות חוץ מתרופות? (בנוסף לפסיכולוג). הרבה תודה מראש, מתנצל על האורך, אך מרגיש שיעזור לי ייעוץ קל לפני פניה לפסיכיאטר. תומר

שלום תומר. ראשית אין ספק שיש צורך למצלוא פיתרון שלא יוביל לתופעות לואי שיפגעו באיכות חייך. מציע פגישה מסודרת עם פסיכיאטר על מנת לשקול חלופות תרופתיות ולא תרופתיות

מנהל פורום דיכאון וכאב