כאבי ראש

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

11/08/2014 | 23:13 | מאת: גיא

מזה 6 שנים אני סובל מכאבי ראש קשים שמזכירים מיגרנה חריפה. כבר אחרי שנתיים הבינו שזאת לא בעיה פשוטה(כגון מיגרנה, כאב ממתח וכו) והופנתי לטיפול מרפאות חוץ בבתי חולים. היתה תקופה שחשבו שזאת הפרעת כאב והופנתי לטיפול נפשי. טיפול פסיכיאטרי של חצי שנה, שכלל שלל תרופות- לא עזר. טיפול נוסף של פסיכולוג, לא עזר גם הוא. החלטתי לעזוב את המרפאה שטענה לבעיה נפשית והתחלתי שילוב שמיועד לכאב ראש מקבצי כרוני שעזר להוריד 50% מהכאב (ליתיום, דפלפט וורפרס) אבל המצב שלי עדיין לא טוב, 2-3 התקפים בשבוע, לא עובד ו100 אחוז נכות תפקודית. משככי כאבים לא עוזרים פרט לאופיאטים בכמויות גדולות- דבר שאני נמנע ממנו. מבחינה נפשית, כמו הרבה אנשים, לא הכל מושלם, גם שהתחילו הכאבים, ובטח עכשיו, אבל אני לא סובל מדיכאון, ומה שכן הפריע לי בחיים- פרקתי בטיפולים שהייתי, ולא נראה לי שזה עזר במיוחד. היפנוזה ושלל דברים אלטרנטיבים לא עזרו גם כן. האם יש טעם לנסות שוב כיוון נפשי? האם ייתכן שמטפל שמומחה בעניין כאב נפשי יעזור יותר? (אם כן אשמח להכוונה באזור ראשל"צ)

בהחלט כדאי לשקול הערכה נוספת, בהיעדר פירוא של התרופות נוגדות דיכאון קשה לבחון האם מוצע המהלך.

18/08/2014 | 13:58 | מאת: guest

זהו דבר פיזי. יש לחפש את הסיבה האמיתית לכאב. מה הסיבה לכך שלדעתך תרופות פסיכיאטריות יכולות להועיל ? אלה כדורים מאוד מאוד חזקים עם תופעות לוואי קשות. אם לדעתך הכאב נובע ממרכיבים נפשיים כגון לחץ, יש להוריד את הגורם, כלומר את הלחץ, ולשנות אורח חיים לרגוע. כייון נוסף הוא לבדוק מה אתה אוכל. יתכן שמרכיבים מסויימים בתזונה שלך אינם מיטיבים עם הגוף שלך ואחד התוצאות הם כאבי הראש. אפשר לנסות לעבור לתזונה נקייה וטבעית לתקופה של כמה חודשים ולהרגיש איך זה משפיע. ישנם הרבה דברים שיכולות להיות הסיבה. גם בעיות שיניים יכולות לגרום לכאבי ראש. רעלנים בבית או בסביבת המגורים גם יכולים לגרום לבעיות שונות כמו בעיות נשימה וכאבי ראש. אולי כדורים מסויימים יכולים לגרום לכאבים. מומלץ לבדוק סיבות נוספות לכאבי ראש לפני שפונים לצעדים דרסטיים כמו כדורים פסיכיאטריים

מנהל פורום דיכאון וכאב