מדוע במאוחדת לא מסבסדים אסטו?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

22/03/2014 | 23:16 | מאת: אני

שלום, עברתי מכללית למאוחדת אחרי שבכללית התחלתי טיפול באסטו שמאוד שיפר את מצב החרדה שלי. כשעברתי למאוחדת גיליתי שאין סבסוד לאסטו אלא רק לציפרלקס (בכללית מסבסדים את 2 האופציות). התחלתי לקחת את הציפרלקס באותו המינון כמו שהיה עם האסטו. לצערי עבר יותר משבוע ואני מרגישה שהאפקט החיובי שהיה על החרדה פחת משמעותית וגם אני הרבה יותר עייפה. מדוע אין סבסוד לשתי התרופות המאוחדת? האם יש סיכוי לשיפור בהמשך?

שלום לך. להזכיק כי התרופה המקורית היא ציפרלקס ולא אסטו. אסטו הוא התכשיר הגנרי, אם כי יעילותו טובה באותה מידה. קופות החולים בוחנים מעת לעת את ההסכמים שלהם עם חברות התרופות ולכן בהחלט יתכנו שינויים עם הזמן. יחד עם זאת כדאי לערוך בירור באשר לטיפול שכן לא צפוי ששינוי התכשיר (ודאי לא לתכשיר המקורי) יוביל להחמרה במצב. הייתי ממתין עוד שבוע ומעריך לאחר מכן את המצב מחדש. ברוך/ה הבאה למאוחדת....

24/03/2014 | 11:57 | מאת: אני

אני יודעת שציפרלקס היא המקורית.. אבל לפעמים החיקוי עולה על המקור. :) בכל מקרה התייחסותי היא להשפעה בלבד ונראה שיש הבדל בנתיים. אני מקווה שמאוחדת תציע את שתי האופציות בקרוב כמו שכללית השכילה לעשות. תודה על תשובתך

מנהל פורום דיכאון וכאב