ציפרלקס 15 מ"ג

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

19/02/2014 | 11:02 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 40 ומזה כחמישה חודשים סובלת מדיכאון וחרדה. מטופלת בציפרלקס 15 מ"ג. התופעות של הדכאון והחרדה השתפרו מאוד אולם נותרה תחושה של דופק מהיר/אי נוחות בדרכי הנשימה/סוג של מעט מחנק שמאד מטרידה אותי. במהלך התקופה הורדתי את הציפרלקס ל-10 מ"ג ותופעה זו לא היתה וחזרה רק עם נטילת ה-15 מ"ג(חזרתי ליטול 15 מ"ג משום שתסמיני הדכאון חזרו).לכן, אני מניחה שתחושה זו קשורה לתופעת לוואי של המינון. האם דופק מהיר מוכר כתופעת לוואי של הכדור (במינון 15 מ"ג)? היות ובכל שאר הסימפטומים קיים שיפור לא הייתי רוצה להחליף את הציפרלקס. האם ניתן לשלב 10 מ"ג ציפרלקס עם כדור אחר מאותה משפחה (לוסטרל למשל)? תודה רבה.

הייתי נמנע משילובי תרופות מאותה קבוצה. ניתן או להחליף לתרופה אחת מאותה קבוצה או לשלב עם תכשיר מקבוצה אחרת

23/02/2014 | 11:36 | מאת: טלי

שלום רב, הרופא הציע שילוב של ציפרלקס ומלודיל. האם שילוב זה אפשרי? האם יש סיכוי שהרגשת הדופק/המחנק תחלוף? כדי להשוות למינון 15 מ"ג ציפרלקס, אם משלבים 10 מ"ג ציפרלקס מה המינון הנדרש במלודיל? תודה רבה.

מנהל פורום דיכאון וכאב