לד"ר ערד, הייתי אמורה לעלות לשידור כרגע, אבל ...

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

10/11/2013 | 12:32 | מאת: vela

שמעתי אותך כרגע ברשת א' ונשמעת מאוד נחמד ואדיב עם כישרון לזיהוי הבעיות. הייתי אמורה לעלות לשידור אבל המאזינה האחרונה עלתה במקומי. דיבר מאזין אחרת ואמרת לו שלפי מה שהוא מספר על עצמו מדובר כנראה בדיכאון לא טיפוסי. אני בריאה בת 74, תפקודי בלוטת תריס מצויינים, בריאה לחלוטין לא לוקחת שום תרופות. מאז שנולדתי יש לי נטיה לעשות אידיאליזציה חיובית על אנשים מתוך היכרות שטחית. אני מעריכה כל אדם שאני בקושי מכירה כאדם טוב לב מידי, שיכבד אותי אם אתן לו משהו, אז אני עושה הכל כדי שהוא יעריך אותי וייכבד אותי. אני "מתחנפת" כדי להרגיש אהודה ואהובה, ועושה הכל כדי שאנשים ייראו אותי טובת לב, ואני מגיעה למצבים שמסכנים אותי. ההערכה העצמית שלי תלויה באיך שאחרים מעריכים אותי ורציתי לשאול שלושה שאלות: 1. איך הבעיה שלי נקראת ואם תוכל לרשום מילות חיפוש שמצא בעזרתן בגוגל מידע לגבי הבעיה שלי ? 2. איך אתה מציע שאטפל בבעיה שלי (חוץ מטיפול פסיכולוגי או תרופתי שזה ברור שאני אפנה) ? 3. כשאלך לטיפול פסיכולוגי כלשהו, אז באיזה דגשים טיפול כזה צריך להתמקד כדי לעזור לי ?

שלום ורה. את מתארת מאפייני אישיות הנמשכים שנים ומתאפיינים בצורך לריצוי ותלות בהערכה חיצונית. מציע לפנות לטיפול פסיכולוגי. רק טיפול פסיכולוגי יוכל לתת מענה להבנת דרכי ההתמודדות שלך ואולי גם אפשרות לעיצובם

מנהל פורום דיכאון וכאב