כאבי גפיים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

25/09/2013 | 02:06 | מאת: אסית

שלום רב. אחת לחודשים אני סובלת מכאבי גפיים חוזרים ונשנים אף פעם לא בפיזור קבוע באחת או יותר מהגפים: בפעם הראשונה היתה זו הרגל השמאלית, בשניה זו הידים שלי וכעת ידי הימנית. תחושת הכאב אינה ברורה אני לא יודעת לומר אם זה מהעצם או מהשריר זה משהו באמצע שאני לא יודעת לזהות כמו כן האיזור שחל בו הכאב נעשה נפוח יותר מהרגיל, חולף בד"כ לאחר יממה והעניין מדיר שינה מעיני כי חומרת הכאב גדלה עם הזמן. בוסף אני רוצה לציין שהיום באופן ספציפי לפני שהחל הכאב באיזשהו שלב תקף אותי כאב רגעי בראש בנקודה ספציפית - בצד ימין של הראש קרוב לקודקוד, בפעמים קודמות לא זכור לי שקרה לי מצב כזה. אם להודות על האמת זה כבר חודשיים ששוכב לי פתק בדיקת דם מהרופא שלי אבל אני חוששת לבצע אותם למשמע התוצאות... האינטרנט רווי בדיווחים על אפשרויות כאלו או אחרות ואף אחת מהן לא נשמעת טובה מהאחרת. כיצד מזהים איזהו הכאב? ממה יכולה לנבוע הבעיה?

שלום אסית כאבים בלתי ספציפיים לרוב אינם מעידים על בעיה מערכתית. יחד עם זאת אין ספק שיש מקום לערוך בדיקה מקיפה גם כדי להבין את פיזור הכאב, אופיו, עוצמתו ותופעות נוספות נילוות. איני יודע מהן הבדיקות שהופנית לבצעם, אולם כדאי שגורם מיקצועי רפואי ילווה אותך ולא תתמודדי לבד מול האינטרנט. האינטרנט דווקא במצב שבו את נמצאת, המאופיין בחוסר ודאות, לא מומלץ כיוון שאין לך את הכלים להבדיל בין האבחנות המבדלות שרצות ברשת ושרובן המוחלט אינו רלוונטי עבורך

מנהל פורום דיכאון וכאב