נוגדי דיכאון וחרדה עם מתיל-פולאט

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

07/05/2023 | 16:54 | מאת: אושרי

שלום פרופסור ערד.אני לוקח לוסטרל 100 מג עם וולבוטרין 150 מג לטיפול בחרדה ודיכאון. בבדיקות דם שגרתיות רמת חומצה פולית בחוסר יחסי.שמעתי לא אחת כי יש צורה של חומצה פולית שעוברת את מחסום הדם-מוח(מתיל פולאט) ובכך מסייעת להגברת ייצור מתווכים עצביים.זה נכון? זה עלול להפריע להשפעת התרופות/להגביר תופעות לוואי או לחלופין אף לייעל את פעילות התרופות?

מחסור בחומצה פולית עלול להוביל גם להסתמנות פסיכיאטרית ויש, באם הרמה נמוכה, לתקן אותה בעזרת תוספת של חומצה פולית

מנהל פורום דיכאון וכאב