קושי בנשימה - וחרדות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

29/03/2023 | 22:41 | מאת: שירז

שלום, אשמח לעזרתך. אני בת 20, בלי עבר של בעיה כלשהי בריאות או אסטמה. בריאה סה"כ פרט שלפני חודשיים גילו לי אלרגיה לקרדיט האבק. אני סובלת מחרדות, הן מורגשות אצלי פיזית בדפיקות לב מלוות בקיווצים בחזה. יש לי קושי בנשימה 'מלאה', וקורה הרבה שאני מפהקת בכוח במהלך היום כדי להרגיש שנכנס לגוף שלי מספיק חמצן. אני מרגישה את הבעיה הזו בעיקר בעת קריאה ממושכת בקול ( קשור ללימודים באוניברסיטה ) ובעת דיבור עם הפסיכולוג, שיש נושא שמעלה אצלי חרדה ואני מרגישה שאין אוויר. עשיתי צילום חזה ונראה שהכל תקין. אשמח לדעת אם יכול להיות קשר בין החרדות והתחושה הפיזית שלהן בגוף למחסור בחמצן, או שיכול להיות לזה סיבה חיצונית שכדאי לבדוק, כמו הקשר לאלרגיה? תודה על העזרה

שלום שירז. את באמת מתארת הפרעת חרדה. אין לדבר כל קשר לרמת החמצן בדם. כדאי לטפל בהפרעה עצמה כדי שהתבמינים שאת מתארת יחלפו

מנהל פורום דיכאון וכאב