חרדה סוגרת עליי מכל כיוון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/03/2023 | 20:41 | מאת: שואל

אני בן 42 סובל מהפרעת חרדה כללית. אני כבר יותר משנה עם תרופות לוסטרל וקלונקס ומרגיש באופן כללי רע (לא יודע בדיוק על מה לשים את האצבע). אם בדיקות דם כולל בלוטת התריס, B12 וברזל תקינות אז לא מדובר בבעיה גופנית ויש לטפל נפשית? עיקר הבעיה שלי היא למרות השימוש בתרופות ועם או בלי קשר להרגשה הכללית הרעה - אני מרגיש בחרדה ואי שקט במצבים "מגוחכים" כמו שהבת שלי קיבלה מחזור והיא בוכה- אני מרגיש שאני צריך לקחת אחריות ומתקשה להירדם. באופן כללי, אני נוטה לקחת אחריות יתרה גם על דברים שאינם בתחום אחריותי,זה כבר חלק מהאופי שלי שהכל יהיה בשליטה. מרגיש עלייה בחרדה וצורך להיות בשליטה- פתאום אני לא שולט במצב וזה גורם לי לחרדה. איך אפשר לטפל בזה תרופתית? קלונקס נותן לישון ומרגיע את הגוף(כדור שינה מצוין) אבל לא עוזר לצערי למנוע חרדה. אני מאוד חושש לנסות להעזר בתרופות אנטי פסיכוטיות שהוצעו לי במינון נמוך מחשש להשמנה משמעותית לטווח ארוך ותופעות שונות כמו עליית פרולקטין, התפתחות סכרת וכו'. מרגיש שהכל סוגר עליי- מצד אחד, קלנוקס לא עוזר עבורי אבל אני תקוע איתו כי ניסיון לרדת ממנו גורם לחרדות קשות. להוסיף עוד תרופה אנטי פסיכוטית- סביר שיפגע בתיפקוד שלי כיון שיחד עם הקלונקס זה "יפיל" אותי מעייפות ולא אוכל לתפקד כמלגזן שזו עבודתי כבר 10 שנים. להחליף ולנסות שוב SSRI - סיכוי קלוש שזה יעשה א העבודה לאור ניסיון העבר. ההרגשה כאילו אין שום סיכוי בעבורי או תקווה. הפסיכיאטר הנוכחי יודע רק להוסיף עוד ועוד קלונקס. אני לא יודע איך אפילו להתחיל לפנות לפסיכיאטר אחר ולספר לו את כל ההיסטוריה. איך מתחילים? קודם כל בדיקות דם מקיפות? אם הכל תקין אז פנייה לפסיכיאטר אחר? מה לומר לו? האם לאור ניסיון העבר לרדת מקלונקס שגרם לחרדה קשה- עליי להתנגד אם הפסיכיאטר החדש יציע צעד כזה?

העלאת מינון הקלונקס מצביע על כך שתוכנית הטיפול הנוכחית אינה מספיקה. אתה מניח הנחות לגבי אפשרויות טיפוליות חלופיות שאינן בהכרח מבוססות. העלאת מינון הלוסטר למינון מקסימלי, החלפה לתרופה אחרת או מקבוצת תרופות אחרות ואפילו שילוב של מייצב מצב רוח יכולה להוות פתרון לבעיה ויש לבחון אותה.

מנהל פורום דיכאון וכאב