בירור לגבי אקביוולנטיות בנזודיאפינים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

27/02/2023 | 22:20 | מאת: רועי

היי פרופסור,שאלתי בפורום לא מזמן על מינון אקביוולנטי של כדור אסיבל לכדור קלונקס 0.5 מ"ג. ענית לי שבערך 2 מ"ג אסיבל. יצא לי לראות באינטרנט בטבלאות של השוואת בנזודיאזפינים (מספר אתרים) שם מצוין כי המינון האקביוולנטי של אסיבל לקלונקס 0.5 מ"ג הוא לערך 10 מ"ג ולא 2 מ"ג. אני קצת מבולבל... יתכן ואז לא ניסחתי את השאלה באופן מספיק ברור ומכאן ההבדלים בנתונים. תוכל בבקשה לבאר את הסוגיה? הרבה תודה.

זה בהחלט יכול לבלבל. אין עדויות חותכות לגבי מינונים אקווילנטים של משפחת הבנזודיאזפינים בניגוד לתרופות אופיאטיות לדוגמא ולכן טווח המינוים הוא רחב יחסית. קלונקס 0.5 מ"ג הוא אקווילנטי לטווחי אסיבל שבין 1.2 ל10 מ"ג.

מנהל פורום דיכאון וכאב