האם אני זקוק בטיפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

09/02/2023 | 21:11 | מאת: אבי

שלום רב, אני סובל ממחלת ריאות, 100% נכות, מועמד להשתלת ריאות. בלילות משתמש בחמצן עקב ירידה בסטורציה. בחודש האחרון כל לחץ מהסביבה גורם לי ירידה בסטרציה וקשיי נשימה. ירידה זאת גורמת לי דיכאון ופחד נוראי בגין בעיות מדומות שאמורות להתרחש בחיי ופחד שלא אוכל להתמודד עקב מצבי הקשה (קשיי נשימה וכד'). דיכאון רק מחמיר את קשיי נשימה. אני לא יכול לצאת ממעגל זה. כפי שאני מבין, לפעמים הגורם הראשוני הוא לחץ פסיכילוגי ולפעמים הגורם הראשוני הוא קשיי נשימה עקב מחלתי ראיתית. האם מדובר בחרדה? בדיכאון? גם אם כל זה על בסיס של מחלה סומטית קשה? האם אני זקוק לטיפול תרופתי? תודה רבה

שלום אבי. על מנת לקבל תשובה ברורה הייתי מציע להבדק ע"פסיכיאטר. אם אכן יש מרכיב דיכאוני/חרדתי הרי טיפול יכול להקל עליך בצורה משמעותית

מנהל פורום דיכאון וכאב