שילוב תרופה אלטרול 25 מ"ג עם שאר נוגדי דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

09/02/2023 | 14:58 | מאת: משה

שלום רב, נוטל את התרופות הבאות למגוון רחב של בעיות: (אני נוטל את התרופות האלו כבר 4 שנים רצוף.) קלונקס 2 מ"ג - חרדה פריזמה 60 מ"ג - דיכאון ליתיום 600 מ"ג - הפרעה דו קוטבית ליריקה 300 מ"ג - כאבים כרוניים באשכים אני נוטל את כל התרופות האלו ביחד בערב לפני השינה\סמוך לשינה לאחרונה, עקב כאבי ראש קשים מסוג של מיגרנה וכנראה גם לחץ נפשי שגורם לכאבי ראש האלו (בדיקת CT ראש יצאה תקינה) אז נוירולוג שהייתי אצלו נתן לי את התרופה "אלטרול 50 מ"ג" לפני השינה. שאלותיי הם: מכייון שהאלטרול הוא גם כדור נוגד דיכאון, אין אינטראקציה עם שאר התרופות שאני לוקח ? יש לציין שהפסיכיאטר אישר את השילוב של התרופה אלטרול עם כל התרופות שאני לוקח אבל הוא לא בדק לעומק את כל התרופות שאני לוקח. לוקח כבר חודש וחצי את המינון של 50 מ"ג ובינתיים הופיעו לי 2 תופעות לוואי קשות: א. יובש בפה בצורה קיצונית. ב. עצירות קשה. הבנתי שאלו תופעות לוואי מוכרות מהתרופה הזאת, השאלה כמה זמן צריך לחכות עד הם יחלפו? והאם יש תרופות חלופיות אחרות לכאבי ראש כרוניים\מיגרנה? תודה רבה מראש

שלום משה. עקרונית ניתן לשלב. אבל... נראה מתוך התיאור ורשימת התרופות שהמקרה מורכב והופך מורכב עם כל פניה לגורם מטפל נוסף. בשלב זה הייתי מחליט מי הגורם שמנהל לך את הטיפול לשם הערכה מחודשת של המצב ותוכנית הטיפול

מנהל פורום דיכאון וכאב