התגברות חרדה לאחר העלאת מינון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

22/01/2023 | 21:40 | מאת: אנונימי

שלום רב הייתי מטופל לפני כחודשיים ב: 5 מ"ג אריפליי 50 מ"ג לוסטרל 200 מ"ג למיקטל בעקבות חרדות עם תסמינים פיזיים של "פרפרים בבטן" בעיקר בבטן העליונה לכיוון הסרעפת ומחשבות טורדניות הועלה מינון לוסטרל ל 100 מ"ג על המינון הזה היה די טוב, העלים תסמיני חרדה פיזיים אבל עדיין נשארו מחשבות אובססיביות וטורדנות לכן הועלה לוסטרל ל 150 מ"ג.. מאז כבר שבוע וחצי התגבר מעט החרדה והתעסקויות טורדניות האם זה אמור להיות ככה או שכדאי לחזור ל 100 מ"ג לוסטרל? האם אריפלי במינון 7.5 או 10 מ"ג גם מטפל בטורדנות/OCD? היה התלבטות אם להעלות לוסטרל ל 150 או להעלות את האריפלי ל 10 בסוף הוחלט לוסטרל אבל כנראה שלא עושה טוב בעבר התקף מאני/פסיכוטי על רקע של נטילה 60 מ"ג סרוקט וונלפקסין לכן כנראה יש רגישות ל SSRI האם לנסות להמשיך לוסטרל ולראות אם החרדה עוברת ? אשמח לדעתך המקצועית לשאלותיי מה התרופות הנ"ל עושות ובמה מטפלות (אריפלי ולוסטרל) תודה מראש ושבוע מקסים

בשלב זה הייתי ממתין. על פניו שילוב של לוסטרל ואריפליי עשוי למנוע מצב פסיכוטי.

מנהל פורום דיכאון וכאב