שאלה לד"ר היקר בבקשה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

22/01/2023 | 18:54 | מאת: אריק פ

שלום רב ד"ר יקר ושבוע טוב רציתי לשאול בבקשה יש לי קצבת נכות כללית נפשית רפואית 40% לצמיתות ואי כושר 100% לצמיתות אם אני פונה לשיקום מקצועי בביטוח לאומי ורוכש מקצוע ומתחיל לעבוד ומשתכר לאורך זמן במשכורת גבוהה יחסית (דוגמא מרוויח 11000 או 12000 ש"ח משכורת בחודש מעבודה) האם המוסד לביטוח לאומי יכול להסיק מזה שאני כביכול "בריא" כי אני עובד ומרוויח שכר גבוה מעבודה ולזמן אותי לבדיקה מחדש לוועדה רפואית? או שרק מקזזים מהקצבה ולא יכולים לבטל לי אותה? באתר של המוסד לביטוח לאומי רשום "הביטוח הלאומי יזמן אותך לבדיקה מחדש, רק במקרים שחל שיפור במצבך הרפואי, בעקבות טיפול רפואי שקיבלת" - האם לזה התכוון ה"משורר"? אפשר לבטל לי את הקצבה אם אני מרוויח שכר גבוה מעבודה במשך זמן ולהסיק מזה שהבראתי מהמחלה הנפשית שלי? האם זה קורה בדרך כלל? האם נתקלת במקרה כזה שביטלו למישהו את הקצבה בגלל שהרוויח שכר גבוה מעבודה? לצערי הפחד והחרדה המתמשך הזה מונע ממני להתפתח מקצועית ובקריירה שיום אחד יבטלו לי את הקצבה ולא תהיה לי "רשת ביטחון" ואפול שוב במצבי הנפשי כי זה רשת ביטחון אצלי לימים "שחורים" ותקופות רעות שיש לי אשמח לתשובות לנושא שלי תודה ושבוע טוב

מהרגע שקיבלת אחוזי נכות לצמיתות אתה תמשיך להיות זכאי לקצבה. באם תעבור רף הכנסה מסוים תקוזז הקצבה בתלות של גובה הכנסתך. קצבת הנכות תשולם לך בהתאם להכנסותיך, סכום ההכנסה המשפיע על הקצבה משתנה בהתאם לדרגת אי-הכושר.

מנהל פורום דיכאון וכאב