השפעה מרגיעה ממושכת במקום קלונקס

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

23/11/2022 | 21:40 | מאת: יקיר

הי פרופסור ערד קדש.אני בגיל 32, סובל מאי שקט תמידי, חולשה כללית ותשישות, מצב שאובחן לימים ע"י פסיכולוגית ופסיכיאטר כהפרעת חרדה כרונית. 4 תרופות ממשפחת ה- SSRI וגם וונלהפקסין עד מינונים מירבים ולאורך פרק זמן מספק- לא הועילו בכלל. לפני חצי שנה, הפסיכיאטר המליץ לנסות לשלב עם ה- SSRI כדור בשם: וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג (לקחת בבוקר בלגימה אחת עם ה-SSRI). אני מרגיש היטב את התועלת מאז הוספת הוולבוטרין: אני עובד הרבה יותר טוב ומהר, יעיל יותר, ממוקד יותר, מתקתק מטלות טוב יותר ולכן גם החרדה סביב עניין העבודה יורדת. אבל- כשעתיים אחרי שאני לוקח את הוולבוטרין- אני מרגיש באי שקט חזק ואני נאלץ לקחת בערך שעה 13.00 כדור הרגעה קלונקס 0.5 מ"ג כדי להיות רגוע וזה עוזר לשעות בודדות בלבד ושוב בשעה 18.00 אי שקט חזק. הקלונקס אינו פיתרון וודאי לא לטווח ארוך/קבוע. יש כדור כתחליף לקלונקס שיכול לסלק אי שקט ליממה שלמה שהוא לא מאותה משפחה אליה קלונקס משתייך וגם לא SSRI ?(כדור שניתן לקחת עם השפעה הרגעתית ובמקביל להמשיך להנות מהתועלת של הוולבוטרין? יהיה חבל לי מאוד להפסיקו). תודה.

שלום יקיר. מסכים איתך בהחלט ששימוש בקלונקס אינו תוכנית טיפולית לאורך זמן. איני יודע מה המינון של הSSRI שאתה משתמש בו אבל ניתן לשקול העלאת מינון הוולבוטרין

מנהל פורום דיכאון וכאב