סומטיזציה כתוצאה מחרדה או דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

15/11/2022 | 11:39 | מאת: מנשה

שלום רב, בעקבות תחושות שיוט (דיזנס), אי יציבות בהליכה, חולשה ברגליים, ללא ממצא גופני, הסברה היתה שמדובר בסומטיזציה (כתוצאה מחרדה או דיכאון)- רופאת המשפחה נתנה ציפרלקס 10 מג. בינתיים, לאחר שבועיים בערך, יש השפעה טובה של התרופה, בתוספת תופעות לוואי של התרופה כמו עייפות - האם המינון לסומיטזציה יכול להיות 5 מג וזה יכול להספיק? (התור לפסיכאיטר הוא חצי שנה קדימה)- תודה.

מינון של 10 מ"ג עדין נחשב נמוך. הייתי ממתין עוד עד להסתגלות מלאה לתרופה. אם מדובר בדיכאון וחרדה הרי שזה אמור להיות המינון המינימלי

מנהל פורום דיכאון וכאב