ליתיום להפרעה דו קוטבית

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

01/11/2022 | 12:31 | מאת: משה

שלום רב, התחלתי לקחת ליתיום 1200 מ"ג ביום (מחולק לפעמיים, בוקר 600 מ"ג, ערב 600 מ"ג) לטיפול בהפרעה דו קוטבית. כאשר הדיכאון הוא היותר הבעיה המרכזית בהפרעה. 1. האם כאבי בטן חזקים ובחילות ותחושת הקאה זה חלק מתופעות הלוואי ההתחלתיות של התרופה? לוקח את הכדור עם אוכל. 2. כמה זמן יש לחכות ולראות עד שהתרופה מתחילה להשפיע ? תודה רבה.

שלום משה. אם כרגע מדובר בפאזה הדיכאונית של ההפרעה יש צורך לחכות כארבעה שבועות (לעיתים התגובה יכולה להופיע הרבה לפני). בחילות בהחלט ייתכנו כתופעות לוואי. כדאי לעקוב אחרי רמת ליתיום בדם

מנהל פורום דיכאון וכאב