טיפול תרופתי קבוע בחרדה קלינית

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

31/10/2022 | 22:43 | מאת: אדי

שלום. מאז שאני נער את סובל ממגוון תסמינים שאובחנו בגיל 22 כהפרעת חרדה מפושטת. כיום,אני בן 33 התנסתי כבר בכמה כדורים שלא ממש עזרו.שילוב של ציפרלקס עם וולבוטרין XR עוזר לי.הפסיכיאטר אומר שאצלי החרדה היא כמו אצל אדם שיש לו לחץ דם וללא כדורים לחץ הדם שלו פשוט לא יהיה מאוזן ולכן עליי לקחת את הכדורים באופן קבוע ללא ניסיון להפסיק "ולשחק" עם התרופות. נשמע לך הגיוני? או שטיפול תרופתי בהפרעת חרדה כרונית הוא מקסימום שנים ספורות ולא כתרופה קבועה ל-30 שנה....?

שלום אדי. הפרעת חרדה כוללנית היא בדרך כלל הפרעה שנשכת תקופות ארוכות ולכן משך זמן הטיפול צריך להיות בהתאם. יחד עם זאת באם יחלפו שנתיים ללא תסמינים יש מקום לשקולך בהדרגה הפחתת מינונים ובאם התהליך לא מביא לחזרת התסמינים ניתן לשקול הפסקה

מנהל פורום דיכאון וכאב