דיכאון אחרי לידה - הפסקת טיפול חודש תשיעי

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

05/08/2022 | 08:07 | מאת: יובל

בהריון שלישי. נוטלת ציפרלקס מאז הדיכאון אחרי לידה של ההריון הראשון. שוקלת להפסיק את הטיפול החודש התשיעי עקב החשש להיווצרות תסמונת גמילה בעובר. עד כמה זה נפוץ? אני לא יודעת מה לעשות. בהריון השני לא היה לי זמן להפסיק כי ילדתי בשבוע 32, העובר היה פג ולא דיברו איתי כלל האם יש או אין תסמונת גמילה כי היו חששות גדולות אחרות. הפעם עוד שבוע מגיעה לשבוע 37 ותוהה אם להתחיל בהדרגה להפסיק צפרלקס עד הלידה. מיד אחרי הלידה אחזור לקחת. אשמח לעצתך, הפסיכיאטר של קופ"ח אומר לא, הפסיכולוג אומר שהעיקר שאהיה שלמה עם ההחלטה שלי, והרופא נשים אומר שצריך לחשוב על הסיכון לעובר ולקבל החלטה.

שלום יובל. ההחלטה צריכה לקחת בחשבון את היתרונות והחסרונות שטמונים בה. דיכאון לאחר לידה בעיקר לאחר שחווית אותו הוא פקטור חשוב. תסמיני גמילה בוולד בהחלט ייתכנו אם כי הם קצרים וללא השלכה עתידית

מנהל פורום דיכאון וכאב