טיפול בדיכאון באמצעות קטאמין/ משאף לאף

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

24/07/2022 | 20:41 | מאת: רינה

שלום, לאחרונה שמעתי על טיפול בדיכאון עמיד באמצעות קטאמין או חומר תחליפי שמרססים לאף. רציתי לדעת מספר דברים: 1.האם מדובר בטיפול שנמשך שנים קדימה (בדומה לנוגדי דיכאון ) ואם לא , באיזה תדירות לאחר החודשים הראשונים של הטיפול יש צורך להמשיך ולקבל את זה? שואלת כי נראה קצת בלתי אפשרי להגיע כל שבועיים לבית חולים במשך שנים קדימה. 2. מהי הסבירות לפגיעה קוגניטיבית במוח כתוצאה מהטיפול, מה גודל הסיכון אם ישנו? 3. במידה ואני מתעקשת לשמור את הטיפול בסוגיות הדיכאון במסגרת פרטית, האם ישנה אפשרות בכלל לקבל את הטיפול שלא באמצעות בתי חולים , באופן פרטי לגמרי? תודה רבה, רינה

שלום רינה, אכן משאף אסקטמין וטיפולים בקטמין לוריד מיועדים לסובלים מדיכאון שהוכח כעמיד לטיפול בתרופות נוגדי דיכאון. מדובר בהליכים מוגבלי זמן של מספר שבועות כך שלא מדובר במהלך החזקתי לכל החיים. בכל מקרה מדובר בטיפול במתווסף על הטיפול הקיים בנוגדי דיכאון. יש היום גם מסגרות פרטיות שהחלו לתת קטמין דרך הוריד בפיקוח

מנהל פורום דיכאון וכאב