איזו תרופה תיהיה טובה לי

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

19/07/2022 | 21:55 | מאת: איציק

שלום רב אני בן 60 טיפוס דיי עצוב וחרדתי רווק ללא ילדים דיי בודד בחודשים האחרונים נקלעתי למצב ברור של דיכאון ביקשתי מרופאת המשפחה, תרופה, רשמה לי ציפרלקס אבל עם הכדור הראשון הרגשתי מאוד לא טוב הרגשה מאוד מאוד לא טובה מידיי פעם כאילו תחושה של סף עילפון ומשהו דמוי בחילות לציין שיש לי י ל ד והיצרות בעוריק התרדמה בשני הצדדים מטופל בליפיטור ואספירין וגם בטמבוקור וקרדילוק עקב רפרוף פרוזדורים שהיה לי בעבר ערכי הLDL עלו אצלי בזמן האחרון אני חושש שהתרופות עשויות להעלות אצלי רת רמת הכולסטרול עוד עליה לא רצויה היש תרופה לדיכאון שלא גורמת העלאה בכולסטרול? האם יתכן והרגשתי רע בהשפעת הציפרלקס? אז מה עושים? מה רצוי לנסות? ואיך לוודא שלא תיהיה העלאה בכולסטרול? תודה רבה

שלום איציק. כמו בכל לתרופה יתכנו תופעות לוואי בתחילת הטיפול. רב תופעות הלוואי אמורות לךחלוף בתוך כשבועיים. לא צפויה עליה בכולסטרול אם כי תתכן עליה בתאבון. דווקא בשל השילוב של תחלואה גופנית ודיכאון, ממליץ על מעקב פסיכיאטרי

מנהל פורום דיכאון וכאב