רמות כולסטרול עם ציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

18/05/2022 | 21:46 | מאת: רון

שלום בן 63 י ל ד נוטל טריטייס 5 יתר ליפידים נוטל ליפיטור 20 וכן עקב ארוע של רפרוף פרוזדורים לפני מספר שנים נוטל טמבוקור50 וקרדילוג1.25 התגלתה לפני 10 שנים היצרות קרוטיד 20 אחוז צד אחד הייתה יציבות בממצא שנים אחרונות ה LDL תמיד היה נמוך מ ה HDL הLDL שנים אחרונות נשמר נמוך מ70 לאחרונה הראה דופלר צוואר הצרות גם בצד הנגדי של 20אחוז בקרוטיד ובבדיקת דם התקבלו ערכים של 70HDL ו75 LDL עקב הרגשת דיכאון בקשתי לקבל תרופה נרשם לי ציפרלקס והשאלות, יש לי חשש מעליה נוספת ב LDL האם ציפרלקס מעלה כולסטרול? עקב התחלת טיפול בציפרלקס ל מה רצוי להיות מודע בהקשר לשומני דם?האם יש לבדוק רמות שומנים? לנטר ? ואם כן כמה זמן לאחר תחילת השימוש בתרופה? בכללי כייצד להתיחס לעיניין התרופה והשומנים? בקיצור שוב, האם ציפרלקס מעלה כולסטרול? האם ישנה תרופה מה SSRI שאינה משפיעה על הכולסטרול? תודה

שלום רון. SSRIS אינם מעלים בהכרח כולסטרול. ברור שיהיה צורך במעקב גם בהקשר של ההשפעה על תסמיני הדיכאון וגם מעקב אחר ערכי השומנים בדם בעזרת בדיקותדם תקופתיות. בעיקרון מדובר בתרופות בעלות פרופיל בטיחותי גבוה

מנהל פורום דיכאון וכאב