בעיות נשימה כלליות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

09/05/2022 | 20:50 | מאת: משה

שלום כבר אחד עשרה חודש שיש לי קושי בנשימה יש לי קושי בנשימה עמוקה תחושה של חוסר אוויר לנשימה זו הרגשה של חוסר אוויר לנשימה כחוסר יכולת להכניס אוויר את כל האוויר כעין קושי לנשום נשימות עמוקות וצורך מתמשך לקחת ולנשום נשימות עמוקות כל כמה דקות לפעמים אני צריך להיעזר בעזרת פיהוקים כדי להכניס עוד יותר אוויר ובכל זאת התחושה היא שלמרות שיש צורך לקחת נשימה עמוקה כל כמה דקות אני חש תחושה של חוסר אוויר בנשימה ולא מצליח לקחת את הנשימה עד הסוף וקשה לסיים אותה. במשך התקופה הזאת היו גם הרבה ימים שזה חלף מעצמו, והיה הרבה פעמים שזה היה ביום אחד מלא פעמים בלי סוף, והיה ימים שלא היה בכלל, והיה ימים שזה היה כמעט כל היום, זה בא והולך יש תקופות שהיה המון בלי הפסקה ויש תקופות שלא היה בכלל אבל לרוב זה איתי יש לי מספר שאלות אשמח לתשובות תודה ענקית מראש : 1. בבדיקת תפקודי ריאות שעשיתי הבדיקה הייתה תקינה למעט רסטריקציה קלה האם זה יכול להסביר את התופעה שאני חש ? 2. עשיתי בדיקות בהקשר למה שאני חש אקו דופלר לב במנוחה סיטי לעורקי הריאה בדיקות דם סטורציה צילום חזה בדיקת תפקודי ריאות הכל היה תקין למעט הרסטריקציה הקלה בתפקודי הריאות אם כל הבדיקות תקינות למה אני חש מה שאני חש זה ממש פיזי מורגש מה דעתך ? 3. אני נוטל קלונקס 0.5 שלוש שנים וכעת מנסה לרדת מהתרופה ידוע שזה תרופה לטווח קצר המשכתי איתה גם בגלל הקושי לרדת מהתרופה אם התופעות לוואי הרבות שיש לה זה נלקח בגלל חרדה האם זה בעצם תופעות לוואי של התרופה ? 4. אני עושה ספורט ובכושר גופני מעולה מה הדבר הזה יכול ליהות הצורך לקחת נשימות עמוקות שממש קשה להוציא אותם עד שיוצא פיהוק וזה משתחרר מה דעתך ? 5. האם יצא לך לשמוע הרבה על בעיות דומות לזה ? ואם כן מה זה היה ? 6. בגדול הבדיקת תפקודי ריאות שלי יצאו תקינות למעט רסטריקציה קלה יש צורך לדעתך להשלים בדיקות כגון כושר הדיפוזיה או תגר מטכולין ? או שזה מיותר ? זה ייתן אינדיקציה למה שאני חש ? 7. שבדקתי כמה פעמים את הסטורציה בזמן שהיה לי את הבעיה שאני חש הסטורציה הייתה תקינה לחלוטין אז מה זה אומר ? 8. מה אפשר לעשות יש פיתרון לבעיה הזאת ? זה תחושה שממש לא משחררת אובד עצות אשמח לעזרה כיוון.

שלום משה. נראה שהבעיה היא לא ראתית. בכל מקרה קלונקס אינו הטיפול. עולה שאלה האם מדובר במצב חרדתי שיכול להסביר את התמונה הקלינית. מציע לבצע הערכה פסיכיאטרית מסודרת על מנת לשקול טיפול בנוגד חרדות ולא רק שימוש בתרופת הרגעה

מנהל פורום דיכאון וכאב