פרוביגיל וסרוקסט - שילוב

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/04/2022 | 00:10 | מאת: אנונימית

שלום, האם מקובל להשתמש בפרוביג'יל (תרופה מעוררת) ביחד עם סרוקסט לטיפול בדיכאון ובעייפות בחולים עמידים וחסרי אנרגיה? אדגיש שבנוסף להפרעת הדיכאון יש הפרעות חרדה ( כאשר הסיפטומים הבולטים בעת ההתקף הן דפיקות לב מהירות לחץ דם גבוה והיפרוונטלציה)אך יחד עם זאת סובלת מCFS מחלת העייפות הכרונית מסיבה שאינה ידועה עדיין. האם פרוביג'יל יכול לעורר חרדות? האם השילוב בטוח כדי לטפל בעייפות שככל הנראה היא תופעת לוואי של הssri ומצד שני לא לגרום לחרדה? כלומר אני אמורה להיות מכוסה מבחינת החרדות אם לוקחת סרוקסט?

כעיקרון ניתן. אמנם את מטופלת בסרוקסט אולם לא ציינת המינון. הצורך בהתאמת המינון ולא רק התאמת התרופה הוא שיקול משמעותי

מנהל פורום דיכאון וכאב