רקע של התקפי פאניקה ונטילת סטרואידים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

07/04/2022 | 21:39 | מאת: רן

שלום. אני מאובחן כסובל מהפרעת חרדה כללית ועם רקע של התקפי פאניקה ממושכים. אני מטופל עקב כך זמן רב בתרופות ומאוזן. האם שימוש בכדורי סטרואידים מסוג פרדניזון לטוח קצר של כ-10 ימים עלול להצית חרדה ופאניקה אצל אדם עם רקע כמו שלי? הטיפול בכדורים אלו לצורך נזלת אלרגית שגורמת לירידה בחוש ריח אשר אינו משתפרים עם תרסיסי סטרואידים מקומיים לרירית האף ולכן הוצע לי לקחת לפרק זמן קצר כדורי סטרואידים סיסטמיים. אשמח לתשובתך.

שלום רן. סטרואידים יכולים לגרום למגוון רחב של תופעות לוואי בתחום הפסיכיאטרי: מצבים של מצב רוח מרומם מחד ודיכדוך מאידך. לא מניח שהדבר יוביל להחמרה בתסמיני החרדה בעיקר אם מדובר בתקופה קצרה קצובה בזמן

מנהל פורום דיכאון וכאב