מינון גבוה מידי-התאמת מינון?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

27/02/2022 | 20:48 | מאת: רון

היי פרופ'. אני לוקח בעבור חרדה ודיכאון לוסטראל 100 מג וולבטורין 150 מ"ג משך 3 חודשים.יש שיפור מצוין במדדי הדיכאון ומתוך כך ירידה בחרדה הכללית. יחד עם זאת יש תסמיני חרדה עדיין ולכן הועלה המינון ל-150 מ"ג לפני 11 שבועות. בשבועיים הראשונים-לא היה שינוי לטובה או לרעה שבוע 3-5: תחושה דיכאון והתגברות חרדה שבוע 6-8: החמרה קשה בחרדה,עצבנות. ירידה בתיפקוד הכללי שבוע 9-11: בבוקר קם עם חרדה ללא כל סיבה, בשעה 9 לוקח את הכדורים וכשעתיים אחר כך מרגיש תחושות קור, בטן לא שקטה, חרדות וחוסר רוגע נפשי,חוסר ריכוז, בילבול וקצת שכחנות עד שאני לוקח קלונקס בצהריים וזה מתמתן. כעת המצב פחות חמור מאשר היה בשבוע ה-7 לטיפול במינון המוגבר אך עדיין יש חרדות ואי שקט הרבה יותר מאשר היה תחת מינון לוסטראל 100 מ"ג. לפי מה שאני מתאר, האם אני נמצא במינון יתר של לוסטראל אשר דורש התאמה אישית? (נכון לפי"הספר" אמורים להעלות מינון אבל אצלי עליית מינון גם לאחר 11 שבועות מגבירה חרדה כשעתיים אחרי נטילת הכדור).

שלום רון. יש צורך בהתאמת המינון ולהבין מה היתה התוכנית הטיפולית. האם לשלב שני תכשירים או שמדובר בתהליך החלפת טיפול

מנהל פורום דיכאון וכאב