נוגד דיכאון כשברקע תרופות אחרות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

04/01/2022 | 04:54 | מאת: צבי

שלום רב רוצה להעלות דילמה שיש לי בעניין תרופתי, אני מעל גיל 60, עקב בעיות שקעתי בדיכאון, מעוניין לנסות תרופה נוגדת דיכאון,אבל זה קצת מורכב אצלי, כי אני מקבל,טמבוקור 50 בגלל רפרוף פרוזדורים שהיה לי לפני 6 שנים ובשילוב עם מינון נמוך של קרדילוג, עקב טרשת עורקים ובעיית כולסטרול אני נוטל ליפיטור 20 ומיקרופירין 75, כמו גם אומפרדקס 20, קצת התיניינתי בתרופות נוגדות הדיכאון עברתי על העלונים שלהן,והבנתי שזה קצת מורכב, כמעט רובן מיתנגשות עם דווקא ליפיטור בהורדת היעילות שלו, וכן עלולות לגרום שינוי באקג בגל ה QT ולעורר הפרעה בקצב הלב,או שינוי אחר בא ק ג, מה שלא הייתי רוצה זה שהיעילות של הליפיטור תפגע, וכן שתיהיה היתנגשות עם הטמבוקור, אז ממש לא יודע מה לבקש מרופא המישפחה, אולי בבקשה אפשר ליעץ לי על כך? מהי התרופה הכי רצויה במצב כזה? ומה עם מינון? אם אפשר לשמוע עצה, בתודה רבה מראש.

04/01/2022 | 04:57 | מאת: צבי

סליחה על שגיאת הכתיב, צריך היה להיות רשום 'קצת היתעניינתי' ולא כפי שרשמתי בטעות שגיאה. :)

הי צבי. קבלת החלטה של שילוב נוגד דיכאון אצל אדם עם מורכבות רפואית מחייבת התייעצות עם מומחה בתחום. מציע שתפגש עם פסיכוגריאטר שיוכל לתת לך מענה המותאם על פי הצרכים שלך.

מנהל פורום דיכאון וכאב