שילוב SSRI עם וולבוטרין XR

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

08/10/2021 | 22:19 | מאת: שואל

שלום.אני סובל מהפרעת חרדה שלא הגיבה טוב במהלך השנים ל-SSRI /SNRI. הוחלט לנסות לשלב עם וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג כי נוצר גם דיכאון עקב החרדה המתמשכת. הוולבוטרין הוסף לפני 6.5 שבועות. יש לציין שהתיפקוד הכללי ורמת האנרגיה השתפרה מאוד וגם אני מרגיש יותר משוחרר בחברה ופחות מחשבות חרדתיות.יחד עם זאת יש תופעה של התגברות ממשית של תחושת חנק בגרון ובחזה כתסמין של חרדה. האם יש לבצע בשלב זה בדיקות דם כלליות+ א.ק.ג כדי לשלול בעיה לבבית? הוולבוטרין הוא חרב פיפיות עבורי שכן הוא מפחית מתח ודאגנות ומשפר מצב רוח אבל גורם כנראה לסימפטומים גופניים של חרדה. מה עושים במצב כזה? מוותרים על הוולבוטרין? החלפת תרופות ומשחק מיותר גורם אצלי לסבל רב מאוד.

שילוב של תרופה בהחלט יכול לתת מענה. יחד עם זאת יש שיבות לקביעת המינונים של כל אחת מהתרופות.איני יודע צצה המינון של SSRI שאתה נוטל. ייתכן ויש צורך בהתאמת מינונים

מנהל פורום דיכאון וכאב