מצב הנשימה והריאות אצלי

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

30/07/2021 | 23:19 | מאת: גבי

שלום יש לי קושי בנשימה עמוקה תחושה של חוסר אוויר לנשימה זו הרגשה של חוסר אוויר לנשימה כחוסר יכולת להכניס אוויר את כל האוויר כעין קושי לנשום נשימות עמוקות וצורך מתמשך לקחת ולנשום נשימות עמוקות כל כמה דקות לפעמים אני צריך להיעזר בעזרת פיהוקים כדי להכניס עוד יותר אוויר ובכל זאת התחושה היא שלמרות שיש צורך לקחת נשימה עמוקה כל כמה דקות אני חש תחושה של חוסר אוויר בנשימה ולא מצליח לקחת את הנשימה עד הסוף וקשה לסיים אותה זה כבר חודש אצלי וזה ממש כרוני כל כמה דקות במשך שעות כמעט כל יום יש ימים גם שלא עשיתי הרבה בדיקות שקשורות לזה לב ריאות בדיקות כלליות אחרות שיצאו תקינות וזה כבר תקופה ארוכה אצלי זה נראה לך בעיה בריאות בנשימה ? אציין שאני נוטל קלונקס 0.5 שנתיים בגלל חרדות ויורד מהכדורים עד הפסקתם לחלוטין האם זה יכול ליהות סימפטומים של תופעות לוואי מהכדורים האלו ? בבדיקת תפקודי ריאות שעשיתי ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות מצאו ממצא הפרעה רסטריקטיבית קלה ללא עדות להפרעה חסימתית רסטריקציה קלה האם הממצא הזה מסביר את התחושות של הנשימה וזה בעיה בריאות ? מה אפשר לעשות לתופעה הזאת זה לא משחרר ממני מה דעתך לאור כל הנתונים שרשמתי כאן ?

שלום גבי. נראה כי התסמינים מתאימים להפרעת חרדה. הטיפול בקלונקס אינו הטיפול האופטימלי ויש מקום להערכה פסיכיאטרית והתאמת טיפול בהתאם

מנהל פורום דיכאון וכאב