התגברות חרדה משילוב תרופות?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

01/06/2021 | 12:05 | מאת: שואל

שלום ד"ר.לאחר טיפול בויאפקס XR במינון 300 מ"ג כנגד חרדה ודיכאון,היות ולא חל שיפור ירדתי בהדרגה ב-75 מ"ג כל שבועיים. כל ירידה במינון גרמה למגוון תופעות לא נעימות של התגברות חרדות ואי שקט חזק. כאשר הגעתי למינון ויאפקס XR של 150 מ"ג והייתי תחתיו 3 שבועות,ניגשתי ליעוץ פסיכיאטרי.הפסיכיאטר המליץ: א.להתחיל מיד טיפול בלוסטרל 100 מ"ג ב. להמשיך עם ויאפקס XR 150 MG כדי לא ליצור "זעזוע במערכת". לאחר חודשיים תחת טיפול זה חל שינוי משמעותי בתסמיני הדיכאון וגם בחרדה אך נותרו "שאריות חרדה". הפסיכיאטר המליץ להעלות מינון הלוסטרל בחצי כדור,כלומר ל-150 מ"ג ועם הויאפקס להמשיך ללא שינוי(150 מ"ג). כשבוע-שבועיים לאחר העלאת המינון החלו התגברות עזה של תסמיני חרדה(דבר שידוע לי כי סביר שיקרה בימים עד שבועות הראשונים אחרי העלאת המינון).בחלוף 8 שבועות התסמינים רק הלכו והחמירו עד למצב של התקפי פאניקה חזקים מאוד,תחושה שאני משתגע. באופן פרדוקסלי במקום שתהיה פחות חרדה עקב העלאת המינון, נוצר מצב שיש חרדה עוצמתית וחזקה מאוד. מה לדעתך גורם לכך? הרי מצבי היה סביר מאוד תחת מינון של 100 מ"ג לוסטרל+ויאפקס XR 150מ"ג אבל כאשר העלתי לוסטרל ל-150 מ"ג הפך המצב לגיהנום!!!מה הסיבה ההגיונית לכך?השילוב בין התרופות במינונים אלו הוא הסיבה?כלומר עודף סרטונין או התנגשות של התרופות? האם ירידה חזרה למינוו לוסטרל 100 מ"ג היא אופציה שאפשר לשקול מבלי שתהיה החמרה בחרדה?אודה מאוד לעזרתך.

שילובי תרופות הוא נושא מורכב שכן קשה לצפות באופן מדויק את ההשפעה של השילוב. באם אכן התיאור של ההחמרה הוא בסמוך לעליית הלוסטרל, בהחלט ניתן לשקול הפחתתו בתיאוםפ עם הפסיכיאטר המטפל ולהמתין תקופה ממושכת יותר תחת השילוב הזה. לעיתים ניתן להשאר בשילוב ולא להשלים את המעבר באם מגיעים לתוצאות קליניות מספקות

מנהל פורום דיכאון וכאב