סיוט ושמו העלאת מינון ויפאקס

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

10/08/2018 | 19:59 | מאת: קרן

שלום ד”ר, אני מאובחנת כלוקה בדיכאון וחדרה. אובחנתי לפני כשש שנים ואני מטופלת בויאפקס 75xr. לפני כשלושה שבועות עברתי התקף חרדה קשה. בשנה האחרונה איבדתי 2 חברים למחלת הסרטן, נאלצתי להוריד את השחלות והחצוצרות ולסיום העסק שבו עבדתי נסגר. רופא המשפחה בהתייעצות עם פסיכיאטר שעובד איתו החליטו להעלות למינון של 150xr. הם צירפו להעלאה 2-2.5 לוריוון ליום. היום הראשון היה סביר, בין לבין היו ימים יותר טובים. אני מרגישה כאילו שאני חולה וחזרתי שש שנים אחורה. אני עייפה, חסרת תיאבון, סובלת מעצירות, כאב ראש, היה לי כאב גרון, כאבי בטן, בחילות, צרבות, רעידות עצבנות. אני מרגישה כמו חולה. אני כמעט שלושה שבועות על המינון. יש לציין שעליתי בפעם אחת ולא בשלבים. הדברים שהכי מציקים לי הן הבחילות, העצירות, הצרבות הרעידות והחרדות. האם זה מצב נורמלי? אני כל הזמן מחפשת את הלוריוון להרגע. מה אפשר לעשות עם הבחילות? האם זה יגמר? והשאלה המטרידה ביותר, אני קיבלתי את התרופה כבר שש שנים למה יש תופעות לוואי קשות כאלו. מחכה לתשובה. שבת שלום.

12/08/2018 | 00:29 | מאת: קרן

שלום דר, האם ישנה אפשרות שהעלאת המינון הייתה טעות, אני מרגישה כמו חולה ומסוממת כל היום. אני לא רואה שיפור בתופעות הלוואי? במידה וכן איך חוזרים אחורה למינון 75xr? רמת התפקוד שלי לא בשמיים. האם יש קשר בכך שהנוראדרנלין מתחיל לעבוד ?

מנהל פורום דיכאון וכאב