טיפול פסיכיאטרי למאובחנת כסכיזופרנית

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/05/2018 | 12:39 | מאת: שלומו

אישתי מטופלת בסכיזופרניה ב 10 מג טולאז או שם נוסף אולנזפין ליום אנחנו חיים בחול שם התרופות בארץ אני לא יודע. הבעיות שהיא מתמודדת איתם היא שהיא לא מפוקסת לזמן ארוך ושינה עבורה מזמן לזמן היא חשובה מאוד בכדי שהיא תהיה שלווה ולא עצבנית. אבל התרופה הזאת לא מאפשרת לה תמיד לקחת שינה טובה לזמן קצר שתאפשר לה לאחר מכן שלווה לזמן מה נוסף.ונוצר מצב שכשהיא צריכה להיות בפעולה היא עצבנית וכשצריכה לישון היא פעילה . שימוש בתרופה קלונזפאם השפעתו על שינה היא יותר מידית .האם אפשר לשלב בין תרופות אלה בכדי לפתור את הבעיה.ובאיזה מינון שלא ישבור את איזונה בנוסף כאשר יש לה מחזור היא לא מתפקדת טוב וזקוקה לשינה מרובה יותר.

ניתן לשלב אולנזפין עם קלונזפאם אבל כדאי לבדוק האם מינון האולנזפין הוא המינון המתאים שכן הייתי נמנע לבסס טיפול על תרופת הרגעה (קלונזפאם) אלא רק למצבי SOS

מנהל פורום דיכאון וכאב