בעיות לאחר ברית המילה דחוף מאוד...

דיון מתוך פורום  ברית מילה

04/02/2015 | 11:36 | מאת: נורית 0503552076

ד"ר דני שינהר שלום רב, אחיין שלי אתמול עבר ברית מילה על ידי מוהל , התנהלות הברית ביית ה דיי מוזרה בעיני לאחר מניסיוני אמא ל3 בנים המוהל לא הכין את התינוק לפני לא קשר את הרגלים שלו שלא יפריעו לו במהלך הטקס ,לפי צילום וידאו של אחי ראינו שמוהל מושך בחוזקה את האיבר של התינוק ומנסה למסוך את העור ממש חזק במקום לקפל ... הילד כמובן השתלול ושיחק לו עם הרגליים וכך ניהיה יותר קושי לבצע את הברית . לאחר הברית כמובן שלילד מאוד כאב שזה אולי ריאלי לאחר ברית מילה ,שהגענו הבייתה הילד לא נתן שתן מעל ל-5 שעות האיבר שלו ניהיה סגול ממש כמו נמק! שהתקשרנו לרב המוהל אמר שזה בסדר ואם לא יעשה פיפי בזמן הקרוב הוא יגיע ,ואכן התקשרו והמוהל הגיע . שהמוהל הגיע הוא שיחרר לילד את התחבושת ואמר שהייתה אדוקה מידי ממש חזק סביב האיבר ואיך שפתח השתחרר מלא פיפי הוא התיסק לו עם האיבר במשך רבע שעה ועצר לו את הדימום עם איזה חומר שעוצר דם ,לאחר מכן עשה לו מקלחת .נכון לעכשיו הילד יחסית רגוע ,אך הדאגה שלי אם זה לא גורם לנזק בלתי הפיך בכל זאת זה ילד קטן רזה מאוד שנעצר לו אולי הצינורית על ידי התחבושת או שירד לו הרבה דם לאחר השחרור שתן והסרת התחבושת וכל ההתעסקות עם האיבר והמקלחת לאחר כידוע לי לא מקלחים אחרי ברית .אני ממש דואגת כי כל ההתנהלות לא כשורה לצערי אשמח אם אפשר לקבל תשובה מקצועית בדחיפות רבה וכמובן טלפונית 050-3552076 רב תודות נורית .

שלום, ההתנהלות נשמעת לי דוקא די בסדר. לא נגרם לו כל נזק והמוהל היה אחראי מספיק לבוא ולפתוח את התחבושת. לא נראה לי שהיה כאן אובדן דם מוגזם ובודאי לא נגרם נזק לאיבר או לצינור השתן.

19/11/2015 | 12:38 | מאת: הרב עקיבא עופר

כל הכבוד למוהל שהיה אחראי והגיע להוריד את התחבושת. אכן לעיתים היא לוחצת מעט ולכן אני כמוהל מכוון את ההורים לעקוב אחר מתן שתן בשעות הראשונות. גם אין להיבהל מצבע סגלגל-אדמדם של העטרה, זה נורמלי וטבעי ומשתנה לבד. רב נחת.

מנהל פורום ברית מילה